Lize online

Welk nieuws in Deventer?

Hier alleen een paar adviezen voor de partner zonder Asperger, over het leven met een partner met Asperger, ook als een reminder aan mezelf: Eis niet dat je partner zich aanpast. Dat is in elke relatie een voorwaarde om het plezierig met elkaar te hebben, maar wanneer een van beiden het syndroom van Asperger heeft is het nog veel.

In relaties zijn communicatie, sociale interactie en inleving erg belangrijk. Dat zijn precies drie terreinen die voor een Asperger de nodige moeilijkheden meebrengen, waardoor een relatie.

Communicatie

Matthijs de Boer (43) heeft het syndroom van Asperger: hij kan slecht omgaan met verandering en maakt moeilijk contact. ‘Hij is heel betrouwbaar en meelevend,’ zegt Angelique. 4. Bereid jezelf voor op een relatie. Het begint met het werken aan je zelfkennis en zelfvertrouwen. Dit is voor iedereen erg belangrijk en des te meer als je Asperger hebt.

Autisme in uw omgeving

Als je een succesvolle relatie wilt ontwikkelen met iemand, is. Niet alleen voor diegene met autisme, maar ook voor de partner. Dat kan voor wrijving zorgen in de relatie.

Het helpt als je leert begrijpen wat autisme bij de ander doet. Met deze 15 tips leer je om te gaan met autisme in een relatie. Inhoud van dit artikel: Wat je moet begrijpen als je een partner hebt met autisme.